Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα πράξει το καθήκον του αρκεί αυτό να οδηγεί σε αποτέλεσμα

Μετά από τέσσερις σχεδόν μήνες πρέπει να φτάσουμε στο τέλος, η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοήθα, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και ζήτησε τη δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον λαό.

Σημείωσε ότι «στηρίζουμε την κυβέρνηση, είμαστε εθνικά ενωμένοι όταν συζητούμε με τους ευρωπαίους εταίρους μας και τους διεθνείς παράγοντες». Επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πράξει το εθνικό του καθήκον αρκεί αυτό να οδηγεί σε αποτέλεσμα.

Τόνισε ότι μόνο αν είναι ολοκληρωμένη η συμφωνία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει τη στροφή για έξοδο από την κρίση, ενώ είπε ακόμα ότι υπάρχουν περιθώρια τα μέτρα να είναι αναλογικά χωρίς περισσότερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κινηθεί τώρα αμέσως, τις επόμενες κιόλας ώρες, με τους ομολόγους του καθώς το ζήτημα δεν είναι πια τεχνικό, είναι πολιτικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε «δεν είμαστε προτεκτοράτο, να το καταλάβουν καλά οι εταίροι μας και η τρόικα».

Παράλληλα, είπε «όταν ζητάμε από το λαό πρόσθετες θυσίες, πρέπει αυτές να πιάνουν τόπο. Το πακέτο αυτό πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο. Να λυθεί το θέμα βιωσιμότητας του χρέους ώστε να μη ληφθούν και άλλα μέτρα».

Αναφερόμενος στα εργασιακά
, χαρακτήρισε «αδικαιολόγητο και προκλητικό να ανοίγει το μέτωπο των εργασιακών» και είπε ότι μέτωπα όπως αυτό των εργασιακών, δεν πρέπει να ανοίξουν γιατί δεν συνεισφέρουν τίποτα στον δημοσιονομικό μας στόχο.
Πηγή: skai.gr