Στουρνάρας: «Αναγκαστικά πρέπει να κλείσουν σήμερα» τα μέτρα

Την ανάγκη άμεσης οριστικοποίησης των μέτρων υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων.

«Αναγκαστικά πρέπει να κλείσουν σήμερα», σχολίασε λιτά ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος κατά τις τελευταίες ημέρες έχει προειδοποιήσει πως υπάρχει κίνδυνος «ασφυξίας» σε περίπτωση μη εκταμίευσης της επόμενης δόσης διάσωσης, ύψους 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, προσθέτοντας μάλιστα ότι «εάν θέλουμε να πάρουμε την δόση πριν τελειώσουν τα διαθέσιμα του κράτους πρέπει να τρέξουμε πάρα πολύ γρήγορα».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ερωτηθείς εάν τα μέτρα θα κλείσουν σήμερα απάντησε πως «πρέπει να τελειώσουμε κάποια στιγμή».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να ολοκληρώσει τη συμφωνία με την τρόικα και να τη φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, θέτοντας άπαντες, ακόμα και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, προ των ευθυνών τους παρά τις ενστάσεις που διατυπώνουν.

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς φέρεται να επιδιώκει να έχει κλείσει το όλο ζήτημα έως την Παρασκευή, ημέρα συνεδρίασης των τεχνοκρατών του Eurogroup (Εuroworking group), ενώ στη συνέχεια θα αναμένει ένα θετικό μήνυμα στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις 29 Οκτωβρίου, οι οποίοι ουσιαστικά θα εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Κατόπιν η κυβέρνηση θα προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή το πακέτο μέτρων και στις 12 Νοεμβρίου οι υπουργοί Οικονομικών θα αποφασίσουν για την καταβολή της δόσης στην Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr