Λαγκάρντ: Αναγκαίος λίγο περισσότερος χρόνος- Σόιμπλε: Πρόωρο το αίτημα της επιμήκυνσης

Ο γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε απέρριψε εκ νέου ως πρόωρο το αίτημα να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ στο Τόκιο.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, στο Τόκιο, ο γερμανός υπουργός τόνισε πώς όσο εκκρεμεί η έκθεση της τρόικας, «δεν επιτρέπεται να διατυπώνουμε εικασίες», ερχόμενος έτσι σε αντίθεση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία επανειλημμένα συνηγόρησε για επιμήκυνση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος για την Αθήνα.

«Λόγω της έλλειψης ανάπτυξης, της πίεσης των αγορών και των ήδη καταβαλλόμενων προσπαθειών, είναι αναγκαίος λίγο περισσότερος χρόνος», δήλωσε η Λαγκάρντ στη συζήτηση του BBC, στην οποία συμμετείχε και ο Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός δήλωσε ότι οι πρόωρες εικασίες για αλλαγή των όρων όσον αφορά τη δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα, θα προκαλούσαν σύγχυση στις αγορές και θα συνέβαλαν στην απώλεια αξιοπιστίας της πολιτικής. Η Ελλάδα – είπε ο Σόιμπλε – έχασε πολύ χρόνο μέσα στη χρονιά, π.χ. λόγω δύο εκλογικών αναμετρήσεων, και θα πρέπει να συμβάλει στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας.
Πηγή: skai.gr