Κλείσιμο

Τσίπρας: Η Μέρκελ στηρίζει τους μερκελιστές – η Ευρώπη των λαών θα νικήσει

Σφοδρή κριτική άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα.

«Η Μέρκελ έρχεται να στηρίξει τους μερκελιστές της Ελλάδας, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετέχει στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Παρά ταύτα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως «η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας».

«Η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί ένας ευρωπαϊκός λαός, ο ελληνικός λαός, σε πειραματόζωο της κρίσης και να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο. Θα νικήσουμε στο τέλος, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και είμαστε περισσότεροι», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Στο πλευρό του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε και ο πρόεδρος του Αριστερού Κόμματος της Γερμανίας, Ππερντ Ρίξινγκερ, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας πως «ως Αριστερά της Γερμανίας διαφωνούμε κάθετα με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο [και] το Μηχανισμό Στήριξης. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι […].

»Θέλουμε να δημιουργηθούν οι συνθήκες όπου ο κόσμος θα μπορεί να ζει από τη δουλειά του και να μην δημιουργείται αρνητικό κλίμα στους Γερμανούς συνταξιούχους και εργαζόμενους απέναντι στους Έλληνες. Ήρθαμε εδώ για να δηλώσουμε τη διεθνή αλληλεγγύη μας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε την παρουσία του κ. Ρίξινγκερ ως απόδειξη ότι «δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους λαούς. Έχουμε να χωρίσουμε πολλά με αυτούς που διαφεντεύουν τις μοίρες μας, με το κεφάλαιο στην Ευρώπη».

Νωρίτερα, ψήφισμα στη γερμανική πρεσβεία θυροκόλλησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματός του. Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος «είναι η ώρα που ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», συμπληρώνοντας ότι η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε ανθρωπιστική.

Επικριτική εμφανίστηκε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία, μιλώντας συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, τόνισε πως «θα νικήσουν οι λαοί που δε διστάζουν να σπάσουν και να χάσουν τις ταξικές αλυσίδες τους».
Πηγή: skai.gr