Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και «μυστικά κονδύλια» του υπουργείου Εξωτερικών

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων καλούνται από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών που ελέγχονται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τα "μυστικά κονδύλια" του υπουργείου Εξωτερικών. Η υπόθεση αφορά υπέρβαση των προϋπολογιζόμενων απόρρητων κονδυλίων του 2009 επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και Δημήτρη Δρούτσα.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία την περίοδο 2004-2007 υπήρξαν αποκλίσεις από 200% - 1.000% στα ποσά που είχαν προϋπολογιστεί για «μυστικά κονδύλια» σε υπουργεία.

Εν τω μεταξύ, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα έχει ενημερώσει με λεπτομερή αναφορά την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος για τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ και τις ανακριτικές ενέργειες που έχουν γίνει για κάθε ελεγχόμενο. Κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντελή ο κ. Στασινόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα παράσχει πλήρη ενημέρωση προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Πηγή: skai.gr