Τσίπρας: Ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και φτώχεια με τα νέα μέτρα

Από το βήμα συνεδρίου της εφημερίδας Die Zeit στο Αμβούργο, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε για άλλη μία φορά την αποτυχία του μνημονίου και τη μη βιωσιμότητα του χρέους.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρότασή του για μορατόριουμ αποπληρωμής του χρέους και τόνισε ότι τα νέα μέτρα συνολικού ύψους περίπου 13,5 δισ. ευρώ ξεπερνούν σε σκληρότητα ακόμα και εκείνα του πρώτου μνημονίου.

«Θα βυθίσουν την Ελλάδα σε ακόμα πιο μεγάλη ύφεση και φτώχεια. Και δεν έχουν κανένα αντίδοτο. Ούτε, φυσικά, την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο έτη. Γιατί δεν αποτελεί αντίδοτο η παράταση στο λάθος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ακόμα ότι είναι αναπόφευκτο το τρίτο κούρεμα του χρέους, συμπληρώνοντας ότι αυτό που πρέπει να συζητείται είναι «το πώς θα αποφύγουμε το τέταρτο».

Σκληρή στάση κράτησε ενάντια σε όσους καλλιεργούν την ανασφάλεια σε σχέση με τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ, τονίζοντας πως πρόκειται για μία επιλογή επικίνδυνη και αποσταθεροποιητική τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη.
Πηγή: skai.gr