Αναταράξεις από τη λίστα του ΣΔΟΕ

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να προκαλέσει η δημοσιοποίηση της λίστας του ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να αποτελούν αντικείμενο ελέγχων για την περιουσιακή τους κατάσταση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή σήμερα Παρασκευή αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης, η οποία θα ζητήσει από την δικαιοσύνη να κινηθεί άμεσα ώστε να διαπιστωθεί ποιες υποθέσεις έχουν ουσιαστικό υπόβαθρο και ποιες εμπεριέχουν στοιχεία εκβιασμού.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου αργά την Πέμπτη το βράδυ, που δήλωσε ότι δεν έχει καμία ιδιοκτησία στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι και πρόσθεσε: "Είκοσι χρόνια στο δημόσιο βίο της χώρας έχω ενοχλήσει πολλούς. Σκοπεύω να ενοχλήσω ακόμη περισσότερους. Δεν πρόκειται να σιωπήσω ούτε να καταστώ πολιτικός όμηρος". Αναλόγως οξεία ήταν και η αντίδραση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, που χαρακτήρισε τη λίστα "μαϊμού". "Δεν έχω κάτι να κρύψω. Όλα είναι δηλωμένα στο 'πόθεν έσχες' και στις υπηρεσίες. Δεν έχω κάτι να φοβάμαι", πρόσθεσε.  Να κληθούν να ενημερώσουν την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι πρώην και νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κύριοι Στασινόπουλος, Διώτης, Καπελέρης και Κλαδάς αποφάσισαν στο μεταξύ ομόφωνα μετά από πρόταση του Απόστολου Κακλαμάνη τα μέλη της Επιτροπής. Αφορμή η έρευνα για τους 32 πολιτικούς που φέρονται να ενέχονται σε «περίεργο πλουτισμό».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή κατηγόρησε το ΣΔΟΕ για αβελτηρία, στην υπόθεση.

Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης με τα πολιτικά πρόσωπα που παρουσιάζουν ύποπτο πλουτισμό ζητά η Χρυσή Αυγή.


Πηγή: Πηγή: Καθημερινή