Εντείνεται η αντιπαράθεση Μεϊμαράκη - Χατζηνικολάου (upd)

Φωτοτυπίες των δηλώσεων πόθεν έσχες του από το 1989 έως και σήμερα θα δημοσιοποιήσει –όπως δήλωσε- πιθανόν και εντός της ημέρας ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης καλώντας να κάνει το ίδιο και ο επικριτής του, εκδότης της εφημερίδας REAL NEWS, Νίκος Χατζηνικολάου. «Νομίζω ότι και ο Νίκος θα έχει την ευθιξία να το κάνει, για να ξέρω εγώ και η κοινή γνώμη, ποιος είναι ο επικριτής μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι θα εξουσιοδοτήσει κάθε αρμόδιο, από τον πρόεδρο της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέχρι όποιον άλλον χρειαστεί, προκειμένου να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί του ίδίου και της οικογένειάς του «σε όλη τη γη» -όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ κάλεσε και τον κ. Χατζηνικολάου να πράξει το ίδιο, «πιστεύω ότι και ο Νίκος θα έκανε έτσι αν έχει την ίδια ευθιξία».

Πάντως εξακολουθεί να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του, καθώς για μία ακόμη φορά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα πρέπει να παραιτηθεί για να μιλάει πιο ελεύθερα, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε «γι’ αυτό το σκέφτομαι» και πρόσθεσε «όλα είναι προς σκέψη».
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης στην οποία τον ενέπλεξε το επίμαχο δημοσίευμα, δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι δεν είχε ιδέα, ότι δεν υπάρχει καμία στήριξη των κατηγοριών και σημείωσε ότι «αν το είχα, αν το ήξερα δεν θα πήγαινα για Πρόεδρος της Βουλής».

Μάλιστα επεχείρησε να διαχωρίσει τη θέση του από άλλους Υπουργούς που τυχόν ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα απαντώντας ότι ο ίδιος έχει ήδη ελεγχθεί για την υπόθεση των υποβρυχίων και παρόλα αυτά διευκολύνει εκ νέου εμπράκτως όλους τους αρμοδίους. «Πείτε μου τι άλλο να κάνω; Ό,τι χρειαστεί, θα το κάνω» είπε και πρόσθεσε «εγώ ως υπουργός δεν έχω υπογράψει συμβάσεις κα μάλιστα, τεραστίων ποσών.

Για να δω πως εάν έχω πάρει μίζες θα τις ξεπλύνω. Διότι όταν κάποιος σου λέει τα έφαγες, από πού να τα φάω, αφού όσο ήμουν υπουργός για αυτό που με κατηγορούσαν ήταν ότι δεν υπέγραφα».

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου