Κλείσιμο

Φ. Κουβέλης: Επήλθε συμφωνία σε βασικούς άξονες

Τη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων όσον αφορά το πακέτο μέτρων ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

"Υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες, υπάρχουν ζητήματα ακόμη σε εκκρεμότητα, θα αναζητηθεί η τετραετής επιμήκυνση, μένουν ελάχιστα ανοιχτά ζητήματα" δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Έκανε λόγο για συνολική διεκδίκηση της κυβέρνησης σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα. "Η αντιμετώπιση της τρόικας ξεκινά αυτές τις ημέρες, αλλά η συνολική διεκδίκηση θα γίνει σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα. Το πακέτο μέτρων θα είναι ενταγμένο σε συγκεκριμένο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Πρόσθεσε ότι επιμένει στη «ρήτρα αντικατάστασης» μέτρων και όχι σε ρήτρα δημοσιονομικής απόκλισης, όπως προτείνει η τρόικα. Ερωτηθείς εξάλλου για το αν θα γίνει και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Κουβέλης δεν απάντησε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διευκρίνισε πως η συζητούμενη επιμήκυνση θα είναι διετής, μεταξύ του 2013 και του 2016.

Να τηρηθούν κάποια κριτήρια για το πακέτο μέτρων ζήτησε νωρίτερα μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

«Εάν εκβιάσει ο Φώτης Κουβέλης τα μέτρα δε θα περάσουν» τόνισε στο σταθμό μας ο βουλευτής ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Όπως είπε, «πεδίον δόξης λαμπρόν σήμερα στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, να πει ο κ. Κουβέλης σέβομαι το κόμμα μου, τους βουλευτές μου, την ιστορία μου και αν περάσουν τα μέτρα φεύγω...»

«Δεν έχει κλείσει το πακέτο μέτρων και σήμερα δεν θα κλείσει» επισήμανε από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Πηγή: skai.gr