Κλείσιμο

Στήριξη Mεϊμαράκη από Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη είχε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στον απόηχο δημοσιεύματος που τον φέρει να εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008.

Στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες, ο πρόεδρος της Βουλής εξέθεσε τις θέσεις του, ακόμη και την πρόθεσή του να παραιτηθεί του αξιώματος. Συνεργάτες του, μάλιστα, σημείωναν ότι η παραμονή του στη θέση σηματοδοτεί την στήριξη που έλαβε από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Την ίδια στιγμή, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου εξέφραζαν την απορία για την σκοπιμότητα που υπηρετεί το σχετικό δημοσίευμα, παρέχοντας εμμέσως πλην σαφώς στήριξη στον πρόεδρο της Βουλής.

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη λίστα με τα ονόματα των 33 νυν και πρώην βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι εμφανίζουν «περίεργο» πλουτισμό.

Ειδικότερα, η λίστα με τα 33 ονόματα των βουλευτών διαβιβάστηκε από το ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Αμέσως οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί ενημέρωσαν τον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή για την άφιξη τις λίστας.

Ο τελευταίος κάλεσε, για σήμερα τους Πεπόνη και Μουζακίτη σε σύσκεψη στον 'Αρειο Πάγο, για να δουν από κοινού τα ονόματα της λίστας, τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν και για να ελέγξουν εάν σε βάρος κάποιων από τους 33 έχουν δρομολογηθεί ήδη ποινικές διαδικασίες. Επίσης, θα προγραμματίσουν τα επόμενα βήματά τους, καθώς η εμπλοκή βουλευτών και υπουργών θέλει «λεπτούς» χειρισμούς.

Πηγή: skai.gr