ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές κοινωνικό ολοκαύτωμα – ΝΔ: Οραματίζονται νέα Δεκεμβριανά

Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας σημειώθηκε την Παρασκευή, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τριμερή.

Για "ένα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα κοινωνικό ολοκαύτωμα, που ξεπερνά τη Θάτσερ" έκαναν λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενοι στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας και τα νέα μέτρα.

Η Κουμουνδούρου
χαρακτηρίζει ως "θέατρο" τις διαπραγματεύσεις με την τριμερή, ενώ επιτίθεται στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, σημειώνοντας πως με στοχευμένη διαρροή σε φιλική προς τους δανειστές και τη συγκυβέρνηση εφημερίδα, υποτίθεται πως λογομαχεί με την τρόικα.

Ταυτόχρονα επιτίθεται και στον Φώτη Κουβέλη λέγοντας πως είναι εθελοντής αιχμάλωτος των δανειστών που δήθεν αγανακτεί και ταυτόχρονα επιτίθεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο υπενθυμίζοντας πως έχει υπογράψει στο δεύτερο μνημόνιο τις οριζόντιες περικοπές.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ απεργάζεται κοινωνική αναταραχή και οραματίζεται νέα Δεκεμβριανά" απαντά το γραφείο Τύπου της ΝΔ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εκπροσωπεί το χάος.

Ανταπαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως "η σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ αποτελεί τομή στα μεταπολιτευτικά πολιτικά χρονικά και μνημείο εμφυλιοπολεμικής μισαλλοδοξίας". Καταλήγει, τονίζοντας πως "πρόκειται για έναν επικίνδυνο για τη δημοκρατία και την κοινωνία πολιτικό παροξυσμό."
Πηγή: skai.gr