Κλείσιμο

Καθοριστικής σημασίας επίσκεψη Γιουνκέρ στην Αθήνα

Τη σαφή στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των Ευρωπαίων εταίρων θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός από τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, με τον οποίο θα συναντηθεί σήμερα στην Αθήνα.

Ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει στο συνομιλητή του τα μέτρα των 11,6 δισ. και θα υπογραμμίσει την αποφασιστικότητά του για την υλοποίησή τους.Παράλληλα όμως αναμένεται να επισημάνει το μέγεθος της ύφεσης και να αναφερθεί στην ανάγκη επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος.

Το επιτελείο του κ. Σαμαρά αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη στάση του κ. Γιουνκέρ, καθώς εκτιμά ότι θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τις συνομιλίες του με τη Γερμανίδα καγκελάριο και το Γάλλο πρόεδρο την Παρασκευή και το Σάββατο.

Μετά το τέλος της συνάντησης θα γίνουν επίσημες δηλώσεις, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup θα μεταβεί αμέσως στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο κ. Σαμαράς θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό, δε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με τον Αλέξη Τσίπρα, παρότι υπήρξε ανάλογο αίτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου.

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι υπήρξαν πιέσεις από τον επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν και την κυβέρνηση προκείμενου να μην προγραμματισθεί συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον επικεφαλής του Eurogroup.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα αναφορικά με τα νέα μέτρα επισημαίνει ότι "το αδηφάγο τέρας του μνημονίου συνεχώς ζητάει περισσότερα, τα 11,5 δις μέτρων γίνονται 13,5 δις, μετά θα γίνουν 15,5 δις, ώσπου να μην μείνει τίποτα στη χώρα για να δοθεί στους δανειστές".
Πηγή: skai.gr