Κλείσιμο

Αλμούνια: Η Ευρώπη να είναι έτοιμη να δώσει περισσότερα «μετρητά» στην Ελλάδα

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι έτοιμες να δώσουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, αν χρειαστεί περισσότερη χρηματοοικονομική βοήθεια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια.

Όπως ανέφερε ο κοινοτικός αξιωματούχος, σε συνέντευξή του στο Dow Jones Newswires, εάν χώρα μας τηρήσει τις δεσμεύσεις της για προώθηση των μεταρρυθμίσεων, τότε οι εταίροι της θα πρέπει να κάνουν περισσότερα βήματα για να βοηθήσουν τη χώρα.

«Aντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και θα πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των δικών τους λύσεων. Όμως δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους μόνοι τους. Αν κάνουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί, τότε οι θεσμοί της ΕΕ και τα άλλα μέλη της ΕΕ θα πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλμούνια.

Ερωτηθείς εάν αυτή η στήριξη σημαίνει να δοθούν «περισσότερα μετρητά» στην Ελλάδα, ο κ. Αλομούνια απάντησε καταφατικά.

Είναι η πρώτη φορά που κορυφαίο στέλεχος της ΕΕ υποστηρίζει δημοσίως ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει ακόμα περισσότερα χρήματα, πέραν του δεύτερου πακέτου βοήθειας των 174 δισ. ευρώ που έχει ήδη λάβει. Στο ενδεχόμενο αντιτάσσεται σθεναρά σειρά γερμανών αξιωματούχων. Ενδεικτικά, ο γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ δήλωσε πως εάν δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βοήθει

Σημειώνεται ότι
την Πέμπτη μεταβαίνει στη χώρα μας ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τελευταία φορά που ο κ. Μπαρόζο είχε αφιχθεί στην Αθήνα ήταν προ τριών ετών.
Πηγή: skai.gr