Σαμαράς: Kυβέρνηση ευθύνης πρωτίστως

Πριν την έναρξη του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, ο νέος Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έκανε λόγο για κυβέρνηση ευθύνης, η οποία είναι και θα παραμείνει ενιαία, παρά τη διακομματική της σύνθεση, υπογράμμισε.

«Είναι ένα τολμηρό βήμα που απαιτεί συναινέσεις, στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού ... Θα το πετύχουμε λέγοντας στο λαό την αλήθεια».

Ο νέος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη μείωση των μισθών των υπουργών κατά 30%, αλλά και τον περιορισμό των υπηρεσιακών αυτοκινήτων.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ακόμα πως λέξη-κλειδί για τη νέα κυβέρνηση αποτελεί ο όρος αποτελεσματικότητα, ενώ προανήγγειλε συστηματικό έλεγχο στα υπουργεία προκειμένου να διαπιστώνεται η πορεία του έργου τους.

Ο κ. Σαμαράς απέστειλε μήνυμα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, δηλώνοντας πως θα περιμένει από αυτά την υιοθέτηση μίας υπεύθυνης στάσης.

Η επιτυχία της νέας κυβέρνησης, επισήμανε, θα κριθεί από την ιστορία, το λαό. Πιο αυστηρός κριτής, ωστόσο, θα πρέπει να είναι ο «ίδιος μας ο εαυτός».

Νωρίτερα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του Πρωθυπουργού ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης, πλην της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα ορκιστεί σε μεταγενέστερο χρόνο, λόγω του σημερινού Eurogroup.

Σε συνέχεια της τελετής ορκωμοσίας τα μέλη της νέα κυβέρνησης κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου πραγματοποιείται αυτή την ώρα η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τη σύνθεση της νέα κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr