Κλείσιμο

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές

Με τις κεντρικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, κορυφώθηκε ο προεκλογικός αγώνας ενόψει των επαναληπτικών εκλογών στις 17 Ιουνίου.

«Δε θα το βάλουμε κάτω, δε θα βγούμε από την Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην κεντρική του ομιλία στο Σύνταγμα, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δε θα αφήσουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για κάθε παράνομο και για κάθε λαθρομετανάστη».

Επεσήμανε ότι η τύχη της χώρας θα κριθεί από τις απαντήσεις που θα δώσει ο λαός σε επτά κρίσιμα διλήμματα, τα οποία και ανέπτυξε στη συνέχεια, με το πρώτο να αποτελεί το δίλημμα ευρώ ή δραχμή.

Εμείς από την αρχή είχαμε πει «όχι στο Μνημόνιο, ναι στο ευρώ», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη Θεσσαλονίκη.

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει αξιόπιστος διαπραγματευτής για την Ελλάδα στην Ευρώπη, τόνισε, καθώς σε αντίθεση με τις υπογραφές και προφορικές εγγυήσεις των κκ. Βενιζέλου και Σαμαρά προς την κ. Μέρκελ, «εμείς δεν είμαστε δεδομένοι».

«Την Κυριακή οι Έλληνες καλούνται να πάρουν μια κρίσιμη απόφαση, να δώσουν εντολή για την κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», τόνισε από το Μενίδι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Αν δεν υπάρξει ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή για μια κυβέρνηση Εθνικής συνευθύνης τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτικό αδιέξοδο», δήλωσε ακόμα ο κ. Βενιζέλος.

«Στις 6 Μαΐου τελειώσαμε την μεταπολίτευση, στις 18 Ιουνίου θα ελευθερώσουμε την πατρίδα από τους τοκογλύφους οι οποίοι σκλάβωσαν τη χώρα», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Αιγάλεω.

Ισχυρό ΚΚΕ ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε στο Πεδίο του Άρεως, προκειμένου - όπως είπε - να τα βγάλει πέρα ο λαός απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που θα επιτεθεί ακόμα πιο δυναμικά ενάντια στο λαϊκό εισόδημα και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Κάλεσε τους ψηφοφόρους να κλείσουν τα αυτιά τους στους ψιθύρους που προσπαθούν να υφαρπάξουν ψήφους.

Απο τη Θεσσαλονίκη ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε ότι με τη Δημοκρατική Αριστερά ισχυρή, η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν στη ΔΗΜΑΡ την τρίτη θέση στις κάλπες της Κυριακής.

Απο το Πέραμα η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, ανέφερε ότι το «κόμμα της δεν θα δώσει λευκή επιταγή στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να συνεργαστεί σε κυβέρνηση υπό τη Νέα Δημοκρατία».

Την ανάγκη οι πολίτες να ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, επισήμανε στο ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής της Δράσης, Στέφανος Μάνος.

«Αυτός που θα χάσει θα είναι ο πρωθυπουργός των Χριστουγέννων», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Πηγή: skai.gr