Κλείσιμο

Aλ. Τσίπρας: «Ναι» στο ευρώ με ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης

«Τα ψέματα τελείωσαν» με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και με το λαό στην εξουσία, είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ στην Ομόνοια.

Όπως είπε «μόνο η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή ανοίγει από τη Δευτέρα νέες δυνατότητες για τη χώρα στην Ευρώπη» και έθεσε το δίλημμα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση.

Επισήμανε ότι το κόμμα του λεει «Ναι» στο ευρω με ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης, που θα ανασυγκροτήσει την οικονομία και προστατέψει το λαό από τη χρεοκοπία.

Επισήμανε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά στην Ευρώπη, εγγυάται την πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα της χώρας, εγγυάται την ατομική ασφάλεια του πολίτη, τις καταθέσεις και τις συντάξεις του ελληνικού λαού, το τέλος της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί τις καταθέσεις και «το μόχθο της ζωής» του απλού πολίτη ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι εγγυάται τις συντάξεις του ελληνικού λαού, τις οποίες τα δύο κόμματα «θυσίασαν» στο Μνημόνιο.

Τόνισε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ετοιμάζουν νέα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνουν απολύσεις, μειώσεις στις συντάξεις, στο εφάπαξ και στη δαπάνη για τα φάρμακα και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι το κόμμα της αστάθειας και της ανασφάλειας.

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.
Πηγή: skai.gr