Tα γερμανικά ΜΜΕ για την επίθεση Κασιδιάρη κατά Κανέλλη - Δούρου

«Έλληνας νεοναζί επιτίθεται σε γυναίκες σε τοκ σόου» γράφει το Focus. Ίδιος είναι ο τίτλος και στο Stern, ενώ η Die Zeit στην ιστοσελίδα της γράφει: «Βουλευτής ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος ξυλοκοπά συνάδελφο».

Η εφημερίδα Die Welt αναφέρει στον τίτλο «Νεοναζί ξυλοκοπά γυναίκα πολιτικό σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή» και παρατηρεί: «Ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού ελληνικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», Ηλίας Κασιδιάρης, επιτέθηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής σε δύο πολιτικούς. Μία από αυτές την χτύπησε τρεις φορές στο πρόσωπο». Παρατίθενται τα γεγονότα και σημειώνεται ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Κασιδιάρη και ότι το γεγονός καταδικάστηκε έντονα από την κυβέρνηση.

Στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού δικτύου N24 και με τίτλο «Έλληνας νεοναζί ξυλοκοπά πολιτικό» αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εκρηκτική κατάσταση σε talkshow της ελληνικής τηλεόρασης. Κατόπιν λογομαχίας, ο εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης, περιέβρεξε με ένα ποτήρι νερό την εκπρόσωπο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κα Ρένα Δούρου. Εν συνεχεία, επιτέθηκε στην εκπρόσωπο του ΚΚΕ κα Λιάνα Κανέλλη με δύο χαστούκια και μια γροθιά... Η εισαγγελία της Αθήνας διέταξε έρευνα και τη σύλληψη του δράστη. Κατά του Κασιδιάρη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη νομική διαδικασία για παράνομη οπλοκατοχή και συμμετοχή σε ληστεία. Ο καυγάς ξεκίνησε όταν οι συνομιλητές αναφέρθηκαν στην εν λόγω δίωξή του...».

Στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού δικτύου N-TV γίνεται αναφορά στο επεισόδιο, με τίτλο «Έλληνας Νεοναζί τα παίρνει στο κρανίο. Ξυλοδαρμός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής λογομαχίας».
Μεταξύ άλλων αναφερεται: «Λίγο πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου οι ψηφοφόροι έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν γνώμη για τους υποψηφίους μέσω της πρωινής εκπομπής του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Όταν έγινε αναφορά σε μια νομική διαδικασία που έχει κινηθεί ήδη κατά του εκπροσώπου του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, Κασιδιάρη, αυτός ξέσπασε σε βιαιοπραγίες και εν συνεχεία διέφυγε».
Πηγή: Πηγή: Deutsche Welle