Παρέμβαση ΔΝΤ για Ελλάδα

Η κρισιμότερη ίσως των τελευταίων μηνών ενημέρωση από τον διευθυντή επικοινωνίας και εκπρόσωπο τύπου του ΔΝΤ προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, θα γίνει σήμερα στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ουάσινγκτον.

Μετά το βαρύ κλίμα που δημιούργησαν οι δηλώσεις Λαγκάρντ στην εφημερίδα Guardian, ο Τζέρι Ράις θα επιχειρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να μαζέψει για ακόμα μία φορά το αρνητικό αντίκτυπο των όσων είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Το διαφορετικό σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ενημερώσεις είναι ότι είναι η πρώτη φορά μετά τις τελευταίες εκλογές της 6ης Μαΐου και δύο εβδομάδες σχεδόν πριν την επόμενη προσφυγή στις κάλπες στη χώρα μας, που ο στενός συνεργάτης της Κρ. Λαγκάρντ θα προβεί σε επίσημες δηλώσεις και ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Ράις θα κάνει αναφορές σε μία σειρά ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα: τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, το σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ όπως και το τι θα σημάνει η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο ότι εκ μέρους του το ΔΝΤ δεν διαθέτει γραπτές εγγυήσεις για την πιστή συνέχιση της εφαρμογής του Μνημονίου, πάνω στο οποίο είχαν δεσμευτεί οι ελληνικές αρχές πριν τις εκλογές.
Πηγή: Του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ από την Ουάσινγκτον, Θάνου Δημάδη