Νέες κόντρες και συμμαχίες στο δρόμο για την κάλπη

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας για "βολεμένο και επικίνδυνο ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε στην Κουμουνδούρου". Ο κ. Ψωμιάδης χαρακτήρισε επίσης "συμμορία της δραχμής" αυτούς που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και διατύπωσε ερωτηματικά για την προέλευση των χρημάτων που ξοδεύει προεκλογικά.

«Ο κ. Ψωμιάδης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για διαφάνεια και θέματα χρηματοδότησης του κόμματος» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε εάν κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τη Λούκα Κατσέλη, η οποία έκανε λόγο για «στήριξη των γνήσιων και προοδευτικών δυνάμεων που θέλουν μια αριστερή και προοδευτική διακυβέρνηση, με βασική συνιστώσα το ΣΥΡΙΖΑ». Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ελάχιστη προγραμματική σύγκλιση χωρίς ανταλλάγματα βουλευτικών εδρών ή αξιωμάτων.

Κοντά στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν βουλευτές της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η ΝΔ θα τηρήσει τις εξαγγελίες για τα μισθολογικά του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει στενούς -αδελφικούς δεσμούς με το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο, παρόλο που μπορεί αυτή την περίοδο να ζούμε τη δυσαρέσκεια» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που συναντήθηκε με την ΑΔΕΔΥ. Ταυτόχρονα, σε δήλωσή του αναφορικά με την κοινή δήλωση 50 προσωπικοτήτων, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η προσπάθεια αποδίδει στη διεθνή κοινή γνώμη και χρειάζεται οργανωμένη αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και όχι μονομερείς ενέργειες.

«Όσοι τρομοκρατούν το λαό με την πτώχευση δεν πρέπει να πάρουν ούτε μια ψήφο», είπε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι όσοι – όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ – λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης, εγκληματούν γιατί αφήνουν το λαό ανοργάνωτο.

«Θα κάνουμε το παν για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα δε θα μείνει ακυβέρνητη», δήλωσε από το Ναύπλιο ο Φώτης Κουβέλης.

Να πάρει επιτέλους καθαρή πολιτική θέση για το φαινόμενο της τρομοκρατίας κάλεσε εκ νέου το ΣΥΡΙΖΑ η κ. Μπακογιάννη.

«Η ζωή είναι ιερή και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αφαιρεί για οποιοδήποτε λόγο από τον οποιοδήποτε» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως αρνείται να παρακολουθήσει τον δρόμο της κ. Μπακογιάννη, που συνιστά μια προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των θυμάτων της τρομοκρατίας.
Αύριο Πέμπτη ο πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο.

Τη Δημοτική αστυνομία επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της «Χρυσής Αυγής».
Πηγή: skai.gr