Ολάντ: Δεν δέχομαι μία Ευρώπη άρρωστη

Σε σημερινή συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι France 2, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, αναφέρθηκε στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική δύναμη -όπως υποστήριξε- με τη λιτότητα που εφαρμόζεται να οδηγεί σε ύφεση.

«Δεν δέχομαι μια Ευρώπη άρρωστη. Έχουμε κοινό νόμισμα το οποίο πρέπει να υπερασπιστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Σχετικά με την Ελλάδα, τόνισε πως οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι πολύ σημαντικές γιατί οι Έλληνες καλούνται να κάνουν την επιλογή τους.

«Επιθυμώ οι Έλληνες να επιλέξουν την παραμονή τους στο ευρώ. Νομίζω πως έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο, από άποψη αγοραστικής δύναμης, και την αποποίηση των δικαιωμάτων τους. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολύ πλούσιοι Έλληνες που φοροδιαφεύγουν και αυτό δεν πρέπει να γίνεται δεκτό. Αλλά δε νομίζω ότι ο σωστός τρόπος είναι να πούμε στους Έλληνες: ξέρετε πρέπει να κοιτάτε την κατάσταση σας σε σχέση με τους αφρικανούς γιατί ζουν πιο δύσκολα από σας. Είμαι υπέρ του σεβασμού, και οι Έλληνες πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ολάντ.

Συνεχίζοντας τις αναφορές του στις ελληνικές εκλογές του Ιουνίου, ο κ. Ολάντ πρόσθεσε «προσοχή, γιατί αυτό που θα ψηφίσετε στις 17 Ιουνίου θα έχει συνέπειες, για σας και για εμάς. Αλλά εμείς σας σεβόμαστε. Εγώ σας σέβομαι. Είναι μια αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη πολιτική».
Πηγή: skai.gr