Κλείσιμο

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν επιθυμώ να δω τη χώρα πίσω στη δραχμή και την εξαθλίωση

«Δεν θέλω να δω τη χώρα μου πίσω στη δραχμή και την εξαθλίωση», δηλώνει στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι χρωστάμε να δώσουμε τη μάχη για το μέλλον της Ελλάδας.

Το δίλημμα δεν είναι δεξιά-αριστερά αλλά Ευρώπη ή απομόνωση, υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη, δηλώνοντας πως αν η Ελλάδα απομονωθεί θα μπει σε τεράστιες περιπέτειες.

«Πρέπει να υπάρξει ελπίδα μαζί με την Ευρώπη και όχι με “τζάμπα μαγκιές”», δηλώνει χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας πως είναι δύσκολα να εξηγήσει κάποιος το «φαινόμενο Τσίπρα», ωστόσο αναρωτιέται που θα βρεθούν τα λεφτά για το όσα δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία, η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει πως με τον κ. Σαμαρά έβαλαν στην άκρη τις διαφορές του παρελθόντος, θέτοντας ένα πολιτικό πλαίσιο.

Ερωτηθείσα για ενδεχόμενη θέση σε μία κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, δηλώνει πως δεν την ενδιαφέρει να κυβερνήσει, μείζον θέμα για την ίδια είναι να παραμείνει η χώρα σταθερά προσανατολισμένη στην Ευρώπη και να αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτή.

«Ζούμε σε μία εποχή που απαιτεί δυνατούς συνασπισμούς δυνάμεων», δηλώνει ακόμα η κ. Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι στην κυβέρνηση θα μπουν όσοι μπορούν να προσφέρουν .
Πηγή: skai.gr