ΔΗΜΑΡ για ΣΥΡΙΖΑ: Πτωχευτικό γεγονός η καταγγελία της δανειακής σύμβασης

Δριμεία επίθεση για τη στάση που τήρησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε για το σχηματισμό κυβέρνησης άσκησε η Δημοκρατική Αριστερά.

Η ΔΗΜΑΡ κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι «με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση».

Η Δημοκρατική Αριστερά καταλογίζει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση, ενώ «οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της για την οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση».

«Η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, και κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο».

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει τέλος ότι επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Πηγή: skai.gr