Φ. Κουβέλης: Η 7η Μαΐου θα προσδιορίζεται από την ετυμηγορία του λαού

Θέλουμε να ηττηθεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ που έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση τη χώρα, τόνισε στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) Φώτης Κουβέλης.

Εκτίμησε ότι η 7η Μαΐου «θα είναι μία νέα ημέρα που θα προσδιορίζεται από την ετυμηγορία του λαού», ο οποίος θα καθορίσει την πορεία των πολιτικών κομμάτων. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ δε θα δώσει δημοκρατικό αριστερό άλλοθι στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ «ενοχλεί» για αυτό δέχεται επιθέσεις, αναφέροντας ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μία της απευθύνει «γλυκό, προσκλητήριο λόγο» και μία τις επιτίθεται.

Είπε ότι στόχος είναι η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο, ενώ αναφερόμενος στο νέο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. που ετοιμάζεται για τον Ιούνιο, σημείωσε ότι οι συγκεκριμένοι πόροι μπορούν να βρεθούν από τη μείωση της παραοικονομίας, της διαφθοράς και των λειτουργικών δαπανών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα χρήματα αυτά μπορούν να βρεθούν αν μειώσουμε κατά 5% την παραοικονομία, που ελέγχει τουλάχιστον το 30% του ΑΕΠ, κατά 1% τη διαφθορά, που όπως είπε λεηλατεί κατά 10% τα δημόσια ταμεία και κατά 4 δισ. περίπου τις δαπάνες του δημοσίου και τα λειτουργικά έξοδα.

Για τις συγκοινωνίες, είπε ότι το δίκτυο πρέπει να μείνει στα χέρια του ελληνικού δημοσίου και αν έχει το δημόσιο το δίκτυο μπορεί να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα. Τόνισε παράλληλα, ότι στις επιχειρήσεις που χειρίζονται δημόσια αγαθά (όπως νερό και ρεύμα) πρέπει να υπάρχει η παρουσία του κράτους. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν τουλάχιστον 12 οργανισμοί που δεν προσφέρουν τίποτα και πρέπει ή να ενοποιηθούν ή να κλείσου, αλλά οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να απολυθούν, αλλά να μεταταγούν.

«Εμείς λέμε οι προοδευτικές αλλαγές να έχουν θετικό πρόσημο» εκτίμησε ο κ. Κουβέλης.

Αναφερόμενος στη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, τάχθηκε υπέρ, αλλά βάσει των σημερινών δεδομένων. Τάχθηκε επίσης υπέρ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά με δυνατότητα ελέγχου.

«Αν μου δώσει ο λαός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διερευνήσω τη δυνατότητα συγκυβέρνησης, θα το κάνω. θέλω να αξιοποιήσω την εντολή που θα πάρω στα χέρια μου με όρους που προβλέπονται από τους δημοκρατικούς θεσμούς», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Πηγή: skai.gr