Ν. Μπακογιάννη: Είμαστε μία δύναμη λογικής και ευθύνης

Την άποψη ότι η Δημοκρατική Συμμαχία εκπροσωπεί το «1 εκατ. ανέργων του ιδιωτικού τομέα και της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας» εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, 30 Απριλίου, στο Ζάππειο.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ εξέφρασε την επιθυμία της για ένα «μικρό, επιτελικό, κοινωνικό κράτος», χαρακτηρίζοντας το κόμμα της ως μία «δύναμη λογικής, ευθύνης, σύνεσης και προσφοράς».

Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα των εκλογών, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα «κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις», διευκρινίζοντας πως θεωρεί τη «ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των νοικοκυριών» ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε μετεκλογική συμμαχία. «Πρέπει να αποκτήσουμε μία κουλτούρα συνεργασιών» κατέληξε.

Συνεχίζοντας, υπέδειξε ως παράδειγμα προς αποφυγή «συγκλίσεις τύπου Τσιπρο-Καμενου [καθώς] είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να γίνουμε Βόρεια Κορέα», ενώ τόνισε την ανάγκη κυβερνητικής σταθερότητας, προειδοποιώντας ότι «διαδοχικές εκλογές ισοδυναμούν με απόλυτη καταστροφή».

Στρέφοντας την προσοχή της στα ζητήματα της ανάπτυξης και της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπογράμμισε πως «υπάρχει προοπτική για την Ελλάδα και η προοπτική αυτή είναι πάντα μέσα στην Ευρώπη». Επεσήμανε δε την ανάγκη μείωσης του κράτους, λέγοντας πως «όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του κράτους πρέπει να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα».

Στρέφοντας τα βέλη της σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, η κ. Μπακογιάννη άσκησε δριμιά κριτική στη μοναδική συμφωνία των δύο κομμάτων, που αποσκοπούσε στο «να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να πάρουν έκτακτες επιχορηγήσεις», σατιρίζοντας παράλληλα την αδυναμία των «δύο αδιόρθωτων» να μιλήσουν ακόμα και σε ένα debate.

Κατηγόρησε μάλιστα τους κκ Βενιζέλο και Σαμαρά για την απώλεια «κάθε συνομιλητή στο εξωτερικό», την οποία χρέωσε στην αποτυχία εφαρμογής διαρθρωτικών αλλαγών.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, που έχει επανέλθει στο προσκήνιο κατά τις τελευταίες ημέρες, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας γνωμοδότησε πως «η λαθρομετανάστευση δεν αντιμετωπίζεται με κατάρες, αλλά με ευρωπαϊκό σχέδιο».

Τέλος, μιλώντας για το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι το εν λόγω μέτρο είναι «λάθος», προσθέτοντας ότι το κόμμα της υποστηρίζει «την Αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα του Δημόσιου Τομέα».
Πηγή: Επιμέλεια: Μαράκης Αλέξανδρος