Κλείσιμο

Ευ. Βενιζέλος κατά Α. Σαμαρά για την τηλεοπτική αναμέτρηση

Επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας τον για κωλυσιεργία στο θέμα της τηλεοπτικής αναμέτρησης. Όπως είπε, ο διάλογος αναδεικνύει τις σχέσεις των κομμάτων, τυχόν αντιθέσεις και αντιφάσεις και επιτρέπει στον πολίτη να κάνει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται εντυπωσιακά αλαζονικός και προτείνει συζήτηση στη διακομματική για να βρούμε μορφές ουσιαστικού διαλόγου επειδή «απορία ψάλτου βηξ» (βήχει ο ψάλτης όταν δεν ξέρει τα λόγια).

«Τουλάχιστον, κωμικό, ο κ. Βενιζέλος να κατηγορεί τον κ. Σαμαρά, για σταθερότητα απόψεων και θέσεων» απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Ανέφερε μεταξύ άλλων, πως ο κ. Βενιζέλος ισχυριζόταν ότι ήταν, δήθεν, εναντίον του μνημονίου, αλλά τον κάρφωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αποκαλύπτοντας πως τόσο ως υπουργός, όσο και ως νομικός, ήταν βασικός συντάκτης του.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Καλύβης σχολίασε ότι «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει» και ζήτησε διάλογο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Εν τω μεταξύ σε δηλώσεις του την Τετάρτη σε μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλίας ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «Έχουμε τον τρόπο αποκατάστασης των μικρομολογιούχων που υπέστησαν ζημιές από το PSI».

Σημείωσε ότι οι μικρομολογιούχοι αδικούνται γιατί είναι αποταμιευτές και όχι επενδυτές και δεν θα έπρεπε να περιληφθούν στην ανταλλαγή ομολόγων ωστόσο αυτό έγινε γιατί «μας ανάγκασαν οι εταίροι, το Διεθνές νομισματικό ταμείο και η τρόικα».
Πηγή: Γιάννης Σιδέρης