Κλείσιμο

Χ. Καστανίδης: Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με δημιουργικό τρόπο

«Δεν μπορεί να υπάρχει σύμπλευση με μία ηγετική ομάδα που έχει άλλη στρατηγική», τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Χάρης Καστανίδης από την «Κοινωνική Συμφωνία».

Όπως είπε, από το πρώτο μνημόνιο μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπήρξαν δύο ρεύματα που συγκρούονταν, το πιο νεοφιλελεύθερο και το κοινωνικό, που ζητούσε μεν εξορθολογισμό των δαπανών, αλλά με δίκαιη κατανομή των βαρών. Σημείωσε ότι τόσο εκείνος, όσο και η Λούκα Κατσέλη είχαν εκφράσει από το πρώτο μνημόνιο τις αντιρρήσεις τους.

Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι «κάθε αντισυστιμική και ριζοσπαστική πρωτοβουλία, προήλθε μέσα από την ανάδειξη προσώπων από το συστημικό περιβάλλον», σημειώνοντας ότι «επανάσταση θα συνιστούσε να αισθανθεί ότι μπορεί να ακουμπήσει κάπου ο έλληνας πολίτης».

Παράλληλα, ζήτησε η χώρα να κυβερνηθεί με δημιουργικό τρόπο, όχι όπως έχει κυβερνηθεί ως τώρα και υπογράμμισε ότι η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ είναι ρεαλιστικό σενάριο καθώς έχουν την ίδια πολιτική και τους ίδιους στόχους.

«Εμείς καλούμε τις υπόλοιπες δυνάμεις να συζητήσουμε σε άμεση προγραμματική σύγκλιση και να δημιουργηθεί ένας προοδευτικός συνασπισμός εξουσίας» είπε, εξηγώντας ότι η Κοινωνική Συμφωνία θα μπορούσε να συζητήσει με τους Οικολόγους Πράσινους, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά. Ωστόσο υπογράμμισε ότι μετά τις εκλογές θα αλλάξουν τα δεδομένα γιατί θα υπάρξουν σεισμικές αλλαγές, κάτι που σημαίνει ότι «η διαιρετική τομή» που θέτει η Κοινωνική Συμφωνία, περιλαμβάνει δυνάμεις και από τα δύο μεγάλα κόμματα, που μετά τις εκλογές «θα συμπράξουν σε μία νέα ριζοσπαστική κατεύθυνση της χώρας».
Πηγή: skai.gr