Βενιζέλος στο Spiegel: Η Γερμανία έχει κερδίσει 400 εκ. ευρώ μέχρι τώρα από την κρίση

Ο γερμανός φορολογούμενος μέχρι τώρα αποκομίζει κέρδη από τις τοποθετήσεις που κάνει η γερμανική κυβέρνηση και μπορεί να δανειστεί σχεδόν «τσάμπα» λεφτά, δηλώνει σε μακροσκελή του συνέντευξη στο περιοδικό Spiegel ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η Γερμανία κέρδισε 400 εκ. ευρώ μέχρι τώρα από την κρίση», υπενθυμίζει στη συνέντευξή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επαναλαμβάνει ότι θέλουμε να επικεντρωθούμε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αποφύγουμε τις γενικές περικοπές μισθών και συντάξεων.

Προσθέτει πάντως ότι τον Ιούνιο θα πρέπει να αποφασίσουμε για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό μας πρόγραμμα, χωρίς να αποκλείει και άλλες περικοπές για να εκπληρωθούν οι όροι του πακέτου βοήθειας, ενώ παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα.

Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι όλους αυτούς τους μήνες έγιναν φίλοι και αυτό οδήγησε, όπως είπε, σε διαφορετικές προτεραιότητες με ανάλογη διαφοροποίηση των απόψεών τους.

Για τις πρόωρες εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με πείρα και αποφασιστικότητα για τις δύσκολες αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει.

Στο μεταξύ, σήμερα, Παρασκευή, από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος απυήθυνε κάλεσμα επιστροφής στους προσφάτως διαγραφέντες βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν πάει σε άλλο κόμμα.
Πηγή: skai.gr