Κ. Μητσοτάκης: Κακώς η ΝΔ έφυγε από το διάλογο για το φορολογικό

Για την αυτοκτονία του 77χρονου, τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας για το τραγικό περιστατικό, ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό ζητώντας τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης για τους απελπισμένους.

«Το κράτος πρόνοιας οφείλει να κάνει κάτι με τους περιορισμένους πόρους που έχει. Θα πρέπει ο απελπισμένος να μπορέσει να μιλήσει σε κάποιον άνθρωπο όταν έχει φτάσει στο αμήν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στο κόμμα του. Αναφερόμενος μάλισταστην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, επέκρινε τη στάση της Συγγρού. «Κακώς φύγαμε από τη συζήτηση για το φορολογικό» ανέφερε.

Για τα μέτρα ασφαλείας και την κοινωνική ειρήνη τόνισε δε ότι «αφήσαμε την Αθήνα να καεί το 2008 όταν έπρεπε να είχαμε επιβάλει το νόμο και την τάξη».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι βλέπει πολλές ενδείξεις συλλογικότητας όπως αυτή του ΣΚΑΪ αλλά το πολιτικό σύστημα επιδεικνύει συμπτώματα αυτισμού. «Το ΠΑΣΟΚ είναι δέσμιο συνδικαλιστών σε τύπου Φωτόπουλου» δήλωσε.

«Οι πολίτες αν θέλουν ψηφίζουν Καμμένο και Τσίπρα, αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν σφάλμα αναγνωρίζεται» πρόσθεσε.

«Δεν γίνεται τα κόμματα να διεκδικούν τα κόμματα μεγαλύτερη αξιοπιστία και νύχτα να περνάνε τροπολογίες για να παίρνουν χρήματα από τον κρατικό κορβανά» τόνισε ο βουλευτής, ζητώντας μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200.

Είπε ότι αν χρειαστεί θα διαφωνήσει με το κόμμα του για επιβολή πρόσθετης φορολογίας, επιρρίπτοντας ευθύνες στη στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ τάχθηκε και κατά της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι η αυτοκτονία του συνταξιούχου είναι ένα βαθιά δραματικό γεγονός και στέλνει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις «που κάποιοι τα παίρνουν και κάποιοι δεν τα παίρνουν».

Ο κ. Γερουλάνος δήλωσε ότι αν απέτυχε σε κάτι η κυβέρνηση ήταν να δημιουργήσει ένα πλέγμα αλληλεγγύης, καθώς διαπίστωσε πως δεν υπάρχει ομοψυχία και εθνικοί στόχοι. «Θέλει πολύ περισσότερη δουλειά να συσπειρώσεις την κοινωνία γύρω από κοινούς στόχους» είπε.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι οι δυνάμεις της αλλαγής βρίσκονται στα μεγάλα κόμματα και οι συντηρητικές ομάδες στα μικρά.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων συνδέοντας το με τις αβεβαιότητες της διεθνούς οικονομίας.
Πηγή: skai.gr