Κλείσιμο

Ερώτηση Καρατζαφέρη προς τον πρωθυπουργό για τους μισθούς των κληρικών

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το ζήτημα κατάργησης της μισθοδοσίας του Κλήρου με τα μέτρα του Ιουνίου κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης στην ερώτησή του επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «από τις Βρυξέλες και από το Ευρωκοινοβούλιο, στον κατάλογο των σκληρών (και κρυφών) μέτρων του Ιουνίου, συμπεριλαμβάνεται το παράλογο και εγκληματικό μέτρο της κατάργησης της μισθοδοσίας του Κλήρου» όπως αναφέρει. Προσθέτει δε, ότι «αυτή την ώρα, που οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες, και η Εκκλησία αγωνίζεται για να ανακουφίσει τους δοκιμαζόμενους πολίτες αυτής της χώρας, το ξενόφερτο παρασκήνιο, με τη σύμπραξη Κυβερνητικών Παραγόντων, «ανταποδίδει» με τη συντριβή του Κλήρου μας» και δηλώνει ότι ο ΛΑΟΣ αυτό δεν πρόκειται να το δεχθεί σε καμία περίπτωση.

Κατόπιν αυτών καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει «άμεσα, δεσμευτικά και με απόλυτη σαφήνεια» όπως σημειώνει, «εάν κατά την προηγούμενη περίοδο η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, αλλά και πρόσφατα, η Κυβέρνηση των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συζήτησαν με την τρόικα το θέμα της μείωσης, ακόμα και της κατάργησης, των μισθών των κληρικών της Ελλαδικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Κρήτης».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου