Π. Καψής: Ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί

«Δεν έχω την αίσθηση ότι υφίσταται ζήτημα παραμονής του Γιώργου Μπαμπινιώτη στην κυβέρνηση» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και το Νίκο Ευαγγελάτο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Παιδείας θα ακολουθήσει τις οδηγίες του πρωθυπουργού, κάτι που άλλωστε έχει δηλώσει και ο ίδιος ο κ. Μπαμπινιώτης.

Όπως είπε, ο νόμος - ο οποίος όπως είπε έχει ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή - θα εφαρμοστεί πλήρως και δεν υπάρχει διαφωνία από κανέναν στην κυβέρνηση. Αν υπάρχει κάτι που εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο να αντιμετωπιστούν κάποια επείγοντα οικονομικά ζητήματα των πανεπιστημίων, χωρίς νομοθετική πρωτοβουλία, για τους επόμενους 2-3 μήνες. Επίσης, είπε ότι η επιτροπή την οποία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, θα έχει στόχο την εφαρμογή του νόμου.

Μάλιστα σημείωσε ότι αυτή είναι και η πρόθεση του κ. Μπαμπινιώτη, ο οποίος θα ακολουθήσει τις οδηγίες του πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος στο άρθρο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που απέσυρε ο κ. Κουτρουμάνης, ο κ. Καψής είπε ότι πρόκειται για «τεχνικό ζήτημα», καθώς δεν έχει έρθει ακόμα η γνωμοδότηση από την ΕΚΤ.

Είπε ακόμα ότι δεν είναι υπόθεση του πρωθυπουργού το να αποφασίσει ένα κόμμα να μην στηρίξει κάποιο νομοσχέδιο. Είναι υπόθεση των κομμάτων.

Ο κ. Καψής τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση αφήνει μία σημαντική παρακαταθήκη, ότι «όπου το αποφασίζουμε μπορούμε να συνεργαστούμε. Τα κόμματα έκαναν υπέρβαση για να επιτευχθεί αυτό».

Τέλος, επεσήμανε ότι ο κ. Παπαδημος έχει εντολή να ολοκληρώσει ένα έργο και αυτό γίνεται.
Πηγή: skai.gr