Συνάντηση Νικητιάδη – Δήμα για θεωρήσεις βίζας και την προώθηση του τουρισμού

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με αντικείμενο θέματα θεωρήσεων βίζας και την προώθηση του τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναζητήθηκαν και εξετάστηκαν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για την ταχύτερη και ευκολότερη έκδοση βίζας προκειμένου να διευκολύνονται οι δυνητικοί επισκέπτες από χώρες εκτός συνθήκης Σένγκεν να επισκέπτονται την Ελλάδα.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν οι αγορές της Ρωσίας, της Τουρκίας, του Ισραήλ και της Ινδίας που αποτελούν στρατηγικό στόχο για την Ελλάδα για την προσέλκυση τουριστών από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο δύο άνδρες συμφώνησαν ότι απαιτείται τόσο η εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων ώστε να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι για τη χώρα όσο και η ενίσχυση των προξενείων μας και των γραφείων visa centers που συνεργαζόμαστε στις μεγάλες πόλεις των χωρών για τις οποίες υπάρχει ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον.

Ο κ.Δήμας και ο κ.Νικητιάδης συνέστησαν κοινή επιτροπή για είναι αποτελεσματικότερη η συνεργασία των δύο υπουργείων και συμφώνησαν να συναντηθούν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να εξεταστεί η πορεία εξέλιξης των όσων συνομολογήθηκαν.


Πηγή: skai.gr