«Μάχη» για το νόμο - πλαίσιο στην εκπνοή της λήξης θητείας της κυβέρνησης

Κυβερνητική κρίση λίγο πριν την εκπνοή της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, όταν ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης απείλησε με παραίτηση, επιμένοντας να μην εφαρμόσει το νόμο Διαμαντοπούλου που ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από τη Βουλή. Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να εκτονώσει την κατάσταση, δίνοντας εντολή να εφαρμοστεί ο νόμος από το 2013.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, επέμεινε στην αναγκαιότητα εφαρμογής του νόμου, ενώ άφησε εμμέσως αιχμές κατά του κ. Μπαμπινιώτη, λέγοντας: «Δε δέχομαι ότι ξαφνικά ήρθαν οι Μεσσίες για να λύσουν όλα τα προβλήματα στην Παιδεία. Τόσο εγώ όσο και η κ. Διαμαντοπούλου είχαμε κάνει πολύ σοβαρή δουλειά».

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, μιλώντας στο Mega, απέρριψε τα περί αλλαγής του νόμου για τα ΑΕΙ που του καταλογίζονται, χαρακτηρίζοντάς τα «προβοκατόρικα», ενώ σημείωσε ότι στόχος του είναι η εφαρμογή του νόμου αλλά με διαφορετική τακτική.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θάνος Βερέμης, έκανε λόγο για συγκάλυψη μίας τρομερής παρανομίας και ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος από φέτος. «Δίνουν το μήνυμα στην πολιτεία ότι μπορούν να παρανομούν, εφόσον είναι οργανωμένοι. Θα έπρεπε να παρέμβουν οι αρχηγοί και να ζητήσουν άμεσα την εφαρμογή του νόμου», είπε χαρακτηριστικά.

«Τον Μπαμπινιώτη τον κάψαμε. Τώρα είναι μετέωρος και τραυματισμένος», σχολίασε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργος Καρατζαφέρης.
Πηγή: skai.gr