Κυπριακό: Νέα συνάντηση Χριστόφια – Έρογλου την Πέμπτη

Νέα συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη μεταξύ του Δημήτρη Χριστόφια και του Ντερβίς Έρογλου, ωστόσο οι προσδοκίες είναι χαμηλές μετά και τις δηλώσεις του ηγέτη του ψευδοκράτους ότι η σημερινή συνάντηση θα είναι και η τελευταία.

Από την πλευρά του, πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε ότι έχουν υπογραμμιστεί ακόμα περισσότερο οι σημαντικότατες διαφορές και η απόσταση θέσεων μεταξύ των δύο πλευρών στο περιουσιακό και έχει αποφασιστεί να εξειδικευθεί περισσότερο η συζήτηση μεταξύ των συμβούλων.

Ο ειδικός Σύμβουλος του γγ. του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, συναντήθηκε την Τετάρτη στα κατεχόμενα με τον κατοχικό ηγέτη.

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ντερβίς Ερογλου ότι η σημερινή συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων μπορεί να είναι και η τελευταία, διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι συναντήσεις των δύο ανδρών είναι θέμα που αφορά τους ίδιους. «Το θέμα είναι τι θέλουν ο Έρογλου και ο Χριστόφιας να κάνουν», είπε.

Ο κ. Ντάουνερ δήλωσε
ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνει την έκθεση του προς τον Μπαν Κι Μουν και ότι θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη περί τα μέσα Απριλίου. Αν η έκθεση είναι θετική, είπε, τότε ο γγ. θα καλέσει διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό. Εάν είναι αρνητική, τότε τα Ηνωμένα Έθνη θα σκεφτούν τα επόμενά τους βήματα.

Δεν υπάρχει «σχέδιο Β», παρά μόνο η υφιστάμενη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, δήλωσε εντωμεταξύ την Τετάρτη ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης Επίτροπος, Στέφαν Φούλε.

Η αναφορά έγινε στο πλαίσιο συζήτησης για την έκθεση αξιολόγησης της τουρκικής ενταξιακής πορείας στην ΕΕ.
Πηγή: skai.gr