Γ. Μιχελάκης: Ο Αλμούνια επιβεβαιώνει το «φούσκωμα» της ΕΛΣΤΑΤ

Το υπόμνημα του τέως επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, και νυν υπευθύνου για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια που απεστάλη στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 επικαλείται η ΝΔ, κάνοντας λόγο για επιβεβαίωση του «φουσκώματος» των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης «τα όσα αναφέρει ο κ. Αλμούνια, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έγιναν από τα μέλη του ΔΣ. της ΕΛΣΤΑΤ - διορισμένα και αυτά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - για αυθαίρετο "φούσκωμα" του ελλείμματος του 2009, καθώς η ένταξη των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα, δεν ήταν υποχρεωτική», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης που πρόσθεσε οτι «ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλος - που ξέρει πολύ καλά πόση ζημιά έκαναν στην Οικονομία μας και πόσα επώδυνα μέτρα έφεραν οι αποφάσεις εκείνες - οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση, για αυτά που έγιναν από το κόμμα του».

«"Συγνώμες", χωρίς παραδοχές της αλήθειας, μόνο σαν πρόκληση ακούγονται από τους πολίτες, που υποφέρουν», καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr