Κριτική από την ελάσσονα αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου – Υπερψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Υπό την κριτική των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης για το επείγον της διαδικασίας, αλλά και για τη σωρεία διαφορετικών ρυθμίσεων που περιλαμβάνει, άρχισε στις επιτροπές Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το πολύ-νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος τα οποίο ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ καταψηφίζουν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης .

Η Υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, αφού δήλωσε ότι κανείς δεν θα ήθελε να νομοθετεί με τέτοια ταχύτητα, ωστόσο αιτιολογώντας τη σπουδή των διαδικασιών, την συνέδεσε με την ημερομηνία των εκλογών και τις δεσμεύσεις έναντι των εταίρων μας. Τόνισε δε, ότι οι πλειοψηφία των διατάξεων του νομοσχεδίου αποτελούν αναγκαιότητες που αφορούν τη δρομολόγηση ρυθμίσεων ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί ένα σύνολο πολιτικών που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορούν την επιχειρηματικότητα.

Ο εισηγητής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο έχει πλήθος διατάξεων εκ των οποίων αρκετές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και προωθούν σημαντικές τομές , όπως π.χ. η επέκταση του «fast truck» και σε μικρότερες επενδύσεις ή η καθιέρωση ελληνικού σήματος προϊόντων και υπηρεσιών.

Από το ΚΚΕ η Βέρα Νικολαΐδου υποστήριξε ότι το σχέδιο νόμου ικανοποιεί το κεφάλαιο ενώ περιλαμβάνει και αντιλαϊκά μέτρα ενώ πρόσθεσε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποκαλύπτονται μόνοι τους όταν λένε ότι το νομοσχέδιο ικανοποιεί τις απαιτήσεις του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο ΛΑΟΣ δια τους Ηλία Πολατίδη δήλωσε ότι καταψηφίζει τα νομοσχέδιο ενώ άφησε αιχμές για την ύπαρξη φωτογραφικών διατάξεων.

Ψευδεπίγραφο και χαοτικό, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η Λίτσα Αμμανατίδου από το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο δεν βελτιώνει το επιχειρηματικό πλαίσιο αλλά το επιδεινώνει, καθώς αυξάνει τη γραφειοκρατία αλλά και περιλαμβάνει πελατειακές διατάξεις και αδιαφανείς διαδικασίες.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου