Κ. Σκανδαλίδης: Η απόσυρση του νομοσχεδίου δεν επηρεάζει αρνητικά τη συγχώνευση των οργανισμών

Δε θα έχει κανένα αρνητικό αντίκτυπο στη συγχώνευση των Οργανισμών του υπουργείου η χθεσινή απόσυρση του νομοσχεδίου από τη Βουλή τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης.

Πρόσθεσε ότι ήδη υπάρχει σχετική κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει τη σύσταση του νέου φορέα στον οποίο θα συγχωνευτούν οι Οργανισμοί. Όπως είπε "απλώς θέλησα να κατοχυρώσω με νόμο του κράτους το έργο του Οργανισμού. Αν μετά τις εκλογές έρθουν κάποιοι που θέλουν να τον καταργήσουν είναι δικαίωμα τους".

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση απέσυρε, για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, νομοσχέδιο καθώς υπήρχε φόβος καταψήφισής του.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την οργάνωση και λειτουργία του «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - Δήμητρα» -ο οποίος θα προέκυπτε από την κατάργηση και συγχώνευση άλλων αγροτικών οργανισμών ενώ αφορά και την υποστήριξη του αγροτικού κόσμου στους τομείς της εφαρμοσμένης αγροτικής έρευνας, της αγροτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και του ελέγχου και της πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων.
Πηγή: skai.gr