Α. Παπαρήγα: Η Ελλάδα όχι απλώς έξω από το ευρώ, έξω από την ΕΕ

Τη ριζική αποδέσμευση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι απλώς από την ευρωζώνη, με κοινωνικοποίηση του πλούτου της χώρας, προκρίνει το ΚΚΕ ως καλύτερη διέξοδο από την κρίση σύμφωνα με δηλώσεις της γγ. της ΚΕ του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα στους Νέους Φακέλους.

«Οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα αλλάξουν τους συσχετισμούς και στο εξωτερικό» εκτίμησε.

Η κ. Παπαρήγα τάχθηκε κατά της μετεκλογικής συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, δηλώνοντας ότι δεν έχουν κοινές θέσεις. «H ΔΗΜΑΡ υποκλίνεται στο σύστημα, (...) θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Είπε κατηγορηματικό «όχι» εκ νέου στα ονομαστικά κουπόνια, τονίζοντας ότι ότι δεν θα δοθούν ονόματα μελών και φίλων του κόμματος στη δημοσιότητα για να μη βρεθεί κανείς σε δίωξη. Τα οικονομικά στοιχεία της Τυποεκδοτικης και του 902 ελέγχονται κανονικά επέμεινε πάντως.

«Αν μας πει ένας επιχειρηματίας πάρτε 50.000 και μη κάνετε απεργία δεν θα τα πάρουμε. Αν μας πει πάρτε 50.000 και κάνετε απεργία θα τα πάρουμε» σημείωσε.

Η κ. Παπαρήγα τάχθηκε υπέρ της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, δηλώνοντας ότι «δεν θα διαμαρτυρηθούμε και αν καταργηθεί». Επισήμανε πάντως ότι «αν μας πουν ότι αν δεν δώσετε ονόματα δεν θα πάρετε κρατική επιχορήγηση, τότε δεν θα πάρουμε κρατική επιχορήγηση, είναι θέμα αρχής.»

«Δεχθήκαμε και πολιτικά πλήγματα που μας εμπόδισαν να πάρουμε νέες δουλείες και φτάσαμε στο άρθρο 99» δήλωσε για την υπαγωγή της επιχείρησης του κόμματος Τυποεκδοτική στον πτωχευτικό κώδικα.

Εξάλλου, η γγ. του ΚΚΕ επιχείρησε να «υποβαθμίσει το κίνημα της πατάτας», σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για μαζικό κίνημα και με αυτό τον τρόπο δεν καταργούνται οι μεσάζοντες.

«Δεν πρόκειται για μαζικό κίνημα δεν καταργούνται έτσι οι μεσάζοντες. Δεν ήταν κοινωνικό κίνημα. Ίσα – ίσα το καπιταλιστικό σύστημα μπορεί να καταργήσει τους ενδιάμεσους χωρίς να φθηνύνουν τα προϊόντα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ένα πραγματικά μαζικό κίνημα είναι αδύνατον να ελεγχθεί 100%, δεν φοβόμαστε τη λαϊκή πρωτοβουλία πρόσθεσε πάντως.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ διαφωνεί με τα επεισόδια στις παρελάσεις επιλέγοντας άλλους τρόπους πάλης. «Οι χώροι δουλειάς και οι λαϊκές γειτονιές κοιτίδα της πάλης, ποτέ οι εθνικές εορτές». Ο αγώνας πρέπει να είναι παντού όχι μόνο μεταξύ Ομόνοιας και Συντάγματος, αλλά οι διαδηλώσεις δεν μπορούν να γίνονται και στην Πεντέλη πρόσθεσε.

«Το φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους το είπε ο Κολοκοτρώνης το επανέλαβα και εγώ. Αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι φωτιά και τσεκούρι;» δήλωσε αναφερόμενη σε δήλωση μέλους του κόμματος.

Τάχθηκε δε κατά των κινήσεων εντυπωσιασμού από τα κόμματα. Αφήνουμε τον εντυπωσιασμό για τα άλλα κόμματα, είπε.

Μας ενδιαφέρουν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας αλλά και ο εργαζόμενος. Το θέμα με τον τουρισμό είναι ποιοι θα κερδίσουν τι θα κερδίσουν σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

«Σε συνθήκες κρίσης υπάρχει κίνδυνος πλήρους ήττας της εργατικής τάξης, εξίσου δυνατόν το κίνημα είναι να εκτιναχθεί μπροστά και εξίσου δυνατό να ηττηθεί. Ξέρετε πόσοι άνθρωποι έχουν μειώσει τις απαιτήσεις τους;» ανέφερε.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ θέλει να δυναμώσει αλλά με ανάπτυξη της οργάνωσης και της πολιτικής συνείδησης των εργαζομένων. «Δεν ψάχνουμε για εκλογική πελατεία, προσπαθούμε να πείσουμε το λαό ότι έχει τη δυνατότητα να νικήσει» υποστήριξε.

Ερωτηθείσα τέλος για το ενδεχόμενο διαδοχής της, απάντησε ότι ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη να αναλάβει όποια δουλειά τής δώσει το ΚΚΕ.
Πηγή: skai.gr