6 Μαΐου η πιο πιθανή ημερομηνία για τις εκλογές

Στις 6 Μαίου θα γίνουν όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Αυτό συνάγεται από την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ευρεία σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι έχουμε μπροστά μας έξι εβδομάδας δουλειάς.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να ζήτησε να παγώσει για λίγες ημέρες η συζήτηση για την επιστροφή στο κόμμα των διαγραμμένων, ώσπου τα αρμοδία όργανα να αναλάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Για το θέμα των ταξί επισήμανε την ανάγκη να γίνουν αλλαγές στο σχέδιο νόμου, να δοθούν νέες άδειες και να γίνει απελευθέρωση των εννιάθεσιων οχημάτων. Πάντως, η Φώφη Γεννηματά, τόνισε ωστόσο ότι το κόμμα της σέβεται τις αρμοδιότητες του κάθε υπουργού.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να συζητηθεί στην ολομέλεια το πόρισμα για το έλλειμμα του 2009.
Παράλληλα σε συνεργασία και με τη ΝΔ θα ληφθεί πρωτοβουλία για να έλθει τροπολογία που θα αφορά τα οικονομικά των κομμάτων με έμφαση στην 4η δόση του 2011 που καθυστερεί.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Φώφη Γεννηματά ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά της ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την παρουσίασή της από τον Εάγγελο Βενιζέλο η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει είναι να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν απόψεις που βάζουν σε δοκιμασία την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Πρόσθεσε ότι δεν έχουμε δικαίωμα μετά τη σιγουριά που μας έφερε το PSI να αφήσουμε για αργότερα τις αλλαγές που χρειάζονται.
Πηγή: Γιάννης Σιδέρης