Π. Οικονόμου: Θα εισηγηθώ απόσυρση της διάταξης για τους ημιυπαίθριους

Την πρόθεσή του να εισηγηθεί την απόσυρση της διάταξης, με την οποία επιβαρύνονται όσοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν αυθαίρετους χώρους, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι στην αυριανή κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής -όπου θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο- θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποσυρθεί η διάταξη αυτή, «για λόγους αξιοπιστίας του κράτους».

«Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο παρότι είναι σωστή η ρύθμιση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

«Συνεχίζουμε να κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου και να νομοθετούμε στο πόδι», δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Μακρυπίδης, σχολιάζοντας την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του Γιώργου Αυτιά στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΪ» ότι οι ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων και άλλων αυθαίρετων χώρων που νομιμοποιήθηκαν με τον τελευταίο φόρο για τα ακίνητα δεν επιβαρύνονται μόνο από την προσμέτρηση των χώρων αυτών στα τεκμήρια, αλλά στην ουσία διπλασιάζεται η φορολόγηση των περιουσιών τους, καθώς με το νέο νόμο καταργείται μια προστατευτική διάταξη της προηγούμενης ρύθμισης.
Πηγή: skai.gr