Κυριακή με Δράση: Oι επόμενες εκλογές και οι οικονομικές εξελίξεις

Οι επικείμενες εκλογές, το ενδεχόμενο συνεργασίας πολιτικών κομμάτων στη χώρα, αλλά και τα θέματα της οικονομίας συζήτησαν οι καλεσμένοι της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Κυριακή με Δράση».

«Υπάρχει ένα πλαίσιο απόψεων και θέσεων, μέσα στο οποίο θα μπορούσε να υπάρξει εθνική συνεννόηση», τόνισε αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές ο τομεάρχης Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, στην εκπομπή.

Σημείωσε ότι «η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις», υπογράμμισε ωστόσο ότι «στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία».

Σχετικά με το νέο οικονομικό πρόγραμμα, ο κύριος Χατζηδάκης είπε πως «εάν δεν ψηφίζαμε τα μέτρα, η χώρα μας θα είχε γίνει Αργεντινή».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Πασόκ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ανέφερε ότι για την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα ευθύνεται το «σαράκι» του πολιτικού κόστους, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Πάνος Σκουρλέτης, ζήτησε αλλαγή της πολιτικής που ακολουθείται και σημείωσε ότι «όσα εφαρμόζονται έχουν πλήξει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού».

Για «πολιτικά τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται για να αποπροσανατολίζονται οι ψηφοφόροι» έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Οδυσσέας Βουδούρης.

Στο επίκεντρο της εκπομπής βρέθηκαν και οι εξελίξεις στην οικονομία.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας τόνισε ότι «πρέπει να παρουσιάσουμε στην τρόικα το δικό μας σχέδιο προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», ενώ «δεν πρέπει να επιβληθούν νέοι φόροι γιατί στεγνώνουν την αγορά».

Ο πρόεδρος της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος, τόνισε από την πλευρά του ότι «θα πρέπει τώρα να δοθεί έμφαση στις μεταρρυθμίσεις» και υπογράμμισε ότι για την έξοδο από την κρίση «απαιτούνται αρκετά χρόνια προσαρμογής».

Τέλος, ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας, Γιάννης Μηλιός, υποστήριξε την ανάγκη χάραξης νέας πολιτικής, ενώ ο χρηματοοικονομικός αναλυτής Διονύσης Λευτάκης σημείωσε ότι «προϋπόθεση για να υπάρξει ανάπτυξη είναι η αναβάθμιση του πολιτικού προσωπικού που θα διαχειριστεί την κατάσταση».

Πηγή: skai.gr