Πατριάρχης: Ελπίδα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Την ελπίδα του να επαναλειτουργήσει το 2013 η Θεολογική Σχολή της Χάλκης εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Πατριάρχης σημείωσε ότι «τα ολίγα νομικά κωλύματα που υπολείπονται για την επαναλειτουργία της Χάλκης θα επιλυθούν με την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη στήριξή του στο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον αγώνα του για την προστασία των θρησκευτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ακόμα ότι πλέον «είναι καλύτερες οι συνθήκες για το Πατριαρχείο μας και για την Ομογένεια και για όλες τις μειονότητες εδώ. Χάρη στην τολμηρή ηγεσία του κ. Ερντογάν, αλλά και της Κυβερνήσεώς του, αναπνεύσαμε σε πολλά θέματα. Ακόμη χθες, πήραμε και τον τίτλο ιδιοκτησίας ενός μεγαλοπρεπούς κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου του Γαλατά, το οποίο είχε κατασχεθεί από τις Αρχές».

Όπως είπε ο κ. Βαρθολομαίος, το σχολείο αυτό είναι δίπλα σε τρεις Εκκλησίες που έχουν καταληφθεί τις οποίες το Πατριαρχείο διεκδικεί και ελπίζει να τις επανακτήσει. Διαβάστε ΕΔΩ τον διάλογο των κυρίων Βαρθολομαίου και Παπανδρέου.

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συνάντηση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Πηγή: Νίκος Παπαχρήστου