Αλ. Τσίπρας: Πρόθεση Παπαδήμου εκλογές ώς τις 6 Μαΐου

Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι οι εκλογές να γίνουν στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Λουκά Παπαδήμο.

Από τον χρόνο ψήφισης των νομοσχεδίων θα εξαρτηθεί η ημερομηνία των εκλογών, άφησε να εννοηθεί η Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντησή που είχε η ίδια νωρίτερα την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό.

Οπως ανέφερε, το κόμμα της επιθυμεί να γίνουν το συντομότερο δυνατόν καθώς στο ενδιάμεσο ψηφίζονται αντιλαϊκά νομοσχέδια.

Στη διάλυση της Βουλής μετά το Πάσχα και στην διεξαγωγή των εκλογών στην «πρώτη προσφερόμενη ημερομηνία», επιμένει ο ΛΑΟΣ.

«Δεν επιτρέπεται να έχουμε προεκλογική περίοδο την Μεγάλη Εβδομάδα», επανέλαβε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Αϊβαλιώτης.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός είπε ότι η ακριβής ημερομηνία των εκλογών θα οριστεί την επόμενη εβδομάδα σε συνάρτηση με τα νομοσχέδια που θα προλάβει να ψηφίσει η κυβέρνηση.

Στη διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης στις 29 Απριλίου ή «το πολύ μια εβδομάδα αργότερα» εμμένει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, όπως δήλωσε την Πέμπτη σε τηλεοπτικό σταθμό.

Πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών η 29η Απριλίου, ή το αργότερο η 6η Μαΐου δήλωσε την Τετάρτη σε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας.
Πηγή: skai.gr