Στ. Δήμας: Θα εργαστούμε σκληρά για την αυτοδυναμία

Αισιόδοξος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει την αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές εμφανίστηκε την Τετάρτη ο Σταύρος Δήμας στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και υπουργό Εξωτερικών πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών η 29η Απριλίου, ή το αργότερο η 6η Μαΐου.

«Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι απαραίτητη για να μπορέσει να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα και να αποφευχθούν μικροσυμβιβασμοί (...) χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ. Αναμφίβολα, εμείς θέλουμε τη συνεννόηση και με άλλες πολιτικές δυνάμεις και θα επιδιώξουμε και τη συναίνεση δεδομένου ότι από την επομένη των εκλογών μας περιμένει μεγάλη δουλειά», σημείωσε.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά για να έχουμε την αυτοδυναμία και μετά, ως κυβέρνηση, για να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση, να επιτύχουμε την ανάκαμψη, την ανάπτυξη, να περιορίσουμε την ανεργία και να δώσουμε αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στον ελληνικό λαό» πρόσθεσε ο Σταύρος Δήμας.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Άμυνας και το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να πράξουν τις απαραίτητες ενέργειες και για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας με βάση τα όσα ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες, με αφορμή τον περίπλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Πιρί Ρέις» στο Αιγαίο.

Με τη φράση «κάντε λίγο υπομονή» απάντησε στο μεταξύ ο Λουκάς Παπαδήμος στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, για την ημερομηνία των εκλογών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο περιθώριο της ορκωμοσίας του νέου υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη.
Πηγή: skai.gr