Κομισιόν: Καμία χαλάρωση στη δημοσιονομική προσπάθεια

Νέο μήνυμα απηύθυνε στην Αθήνα την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του αρμοδίου για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας σύστασης του Ταμείου Εγγυήσεων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιοχάνες Χαν ζήτησε να μην χαλαρώσει ούτε στιγμή η δημοσιονομική προσπάθεια λόγω των επικείμενων εκλογών.

Ο αυστριακός επίτροπος πρόσθεσε δε, ότι ευελπιστεί οι εκλογές να μη σταθούν εμπόδιο στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πιστώσεων για την πορεία προς την ανάπτυξη.

Από την πλευρά της η Άννα Διαμαντόπουλου αναφερόμενη στο Ταμείο Εγγυήσεων είπε ότι πρόκειται για πρωτότυπο πρόγραμμα που άπαντα σε ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, αυτό της ρευστότητας.

Το Ταμείο Εγγυήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί σε λίγες εβδομάδες και μέσω αυτού αναμένεται να διοχετευθεί ρευστότητα ύψους 1 δισ. ευρώ στις ελληνικές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2013, με ευνοϊκά δάνεια από τις τράπεζες.

Η Άννα Διαμαντοπούλου
επισκέπτεται την Πέμπτη και την Παρασκευή το Βερολίνο. Η υπουργός θα μιλήσει στο γερμανικό Κοινοβούλιο, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, καθώς και στο think tank του SPD Friedrich Ebert. Επίσης, θα συναντηθεί με εκπροσώπους του συνδέσμου γερμανικών επιχειρήσεων.

Την κ. Διαμαντοπούλου θα συνοδεύει στο ταξίδι ο πρόεδρος του Οργανισμού Invest in Greece, Αρ. Συγγρός.
Πηγή: skai.gr