Σε εξέλιξη η συζήτηση για την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης στην Ολομέλεια της Βουλής

Με την κριτική των βουλευτών από τα κόμματα της αριστεράς και του ΛΑΟΣ άρχισε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης.

Αναμένεται να εγκριθεί με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αργά απόψε, ενώ σημειώνεται ότι το ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η σύμβαση συζητήθηκε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, εν μέσω αντιδράσεων από τα κόμματα της Αριστεράς του ΛΑΟΣ και τους ανεξάρτητους βουλευτές και εγκρίθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε στην επιτροπή Οικονομικών πως η απομείωση του χρέους δεν προσφέρεται για θριαμβολογίες καθώς βαδίζουμε στην ολοκλήρωση του έργου που ανέλαβε να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, να απευθυνθούμε στους πολίτες με ειλικρίνεια και να τους πούμε ότι ενώ τα προβλήματα δεν σταμάτησαν, για πρώτη φορά όμως, δημιουργούνται θετικές προοπτικές.

Εν τω μεταξύ, συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις διοργάνωσε σήμερα το ΚΚΕ, αντιδρώντας στη νέα δανειακή σύμβαση που συζητείται στη Βουλή.


Πηγή: skai.gr