Γ.Παπακωνσταντίνου: Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αποτύπωσε τα πραγματικά στοιχεία του ελλείμματος

Η κυβέρνηση μετά τις εκλογές του 2009 δεν έκανε κάτι παραπάνω από το να αποτυπώσει τα πραγματικά στοιχεία του ελλείμματος, δήλωσε Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσερχόμενος να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι συστηματικά προεκλογικά απέκρυπτε στα στοιχεία του ελλείμματος.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το έλλειμμα του 2009 «δεν το συζητάει κανείς, είναι αυτό και το δέχτηκε και η eurostat» είπε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ίχνος στοιχείου ή μαρτύρων που να λένε ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έκανε οτιδήποτε για να φουσκώσει ή να μικρύνει το έλλειμμα. Η κυβέρνηση μετά τις εκλογές δεν έκανε κάτι παραπάνω από το να αποτυπώσει τα πραγματικά στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας δε, στις καταγγελίες του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Μανώλη Κοντοπυράκη για αλλαγή των στοιχείων του ελλείμματος από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «ο κ. Κοντοπυράκης έστειλε ψευδή στοιχεία και τον φώναξα στο γραφείο μου και του είπα πως είναι δυνατόν να στέλνει 6% έλλειμμα όταν ήδη η Τράπεζα της Ελλάδας έδινε 8,5% έλλειμμα.»

Σχολιάζοντας την απόφαση της ΝΔ να μην καταθέσουν πρώην Υπουργοί της στην εξεταστική επιτροπή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι η απουσία αυτή αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη ενοχής.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου