Παπακωνσταντίνου: Ο Κοντοπυράκης έχει ποινικές ευθύνες

«Ο κ. Κοντοπυράκης έχει ποινικές ευθύνες και θα πρέπει να ασχοληθεί μαζί του η Δικαιοσύνη», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ, ο οποίος κατήγγειλε ωμή παρέμβαση στο έλλειμμα του 2009.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Κοντοπυράκη, τον κατηγόρησε ότι εν γνώση του έστειλε ψευδή στοιχεία και τώρα επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες αλλού.

«’Έστειλε έλλειμμα 6% όταν την ίδια ώρα η ΤτΕ το έβγαζε 9%», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διερωτήθηκε γιατί όλοι κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για «μαγείρεμα» του ελλείμματος το 2009, όταν η ΝΔ είχε προβλέπει έλλειμμα 2%, το οποίο τελικά αποδείχθηκε 16%.

Σχολιάζοντας την κατάθεση του διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου στην εξεταστική για το έλλειμμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «επιλεκτικό τρόπο που διαβάζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων», υποστήριζαν ότι ο κ. Προβόπουλος αυτό που εννοούσε ήταν ότι έπρεπε να παρθούν μέτρα από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Όταν αναλάβαμε είχαμε συναίσθηση ότι μπαίνουμε σε μία δύσκολη περίοδο, αλλά καθημερινά ανακάλυπτα συνεχώς σκελετούς στα ντουλάπια... Η ΝΔ μας άφησε μία βόμβα την οποία έπρεπε να διαχειριστούμε όταν αναλάβαμε την εξουσία και η Ευρώπη δεν υπήρχε περίπτωση να μας βοηθήσει», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Πηγή: skai.gr