Βολές Μπακογιάννη κατά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τους μικροομολογιούχους

Βολές κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την αιτούμενη από την ίδια αποκατάσταση των ιδιωτών ομολογιούχων του ελληνικού δημοσίου που επλήγησαν από τη διαδικασία του PSI και τη σιγή ιχθύος που τηρούν τα δύο μεγάλα κόμματα -όπως είπε - για τα θέμα.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «δεν μπορούμε να προδώσουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν και αγόρασαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εμπαιγμό των μικροομολογιούχων». Το θέμα της αναπλήρωσης των απωλειών, τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, είναι θέμα του ελληνικού κράτους και της χώρας.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «όλοι ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, αλλά και όλοι ξέρουμε ποιες είναι οι αποφάσεις του Eurogroup, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να προσπερνά», ενώ πρόσθεσε ότι οι δημόσιες αναφορές στο θέμα δεν βοηθούν, όταν υπάρχει ακόμα ένα κομμάτι του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, το οποίο είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου