Κλείσιμο

Αντιδράσεις κομμάτων για το «κούρεμα»

Για πρωτόγνωρο εγχείρημα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, με το οποίο αίρεται η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της Ελλάδας, έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες, όπως ήθελαν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους».

Για θετική εξέλιξη που δικαιώνει τη ΝΔ για τη στήριξή της στη συγκεκριμένη αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης. Τονίζει ωστόσο ότι απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας «και αυτά μπορούν να γίνουν από μία νέα κυβέρνηση με νωπή κι ισχυρή λαϊκή εντολή».

Για πρόκληση και αδιαντροπιά έκανε λόγο η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στους «πανηγυρισμούς» - όπως είπε – για την επιτυχή έκβαση του PSI, «χάρη στο οποίο θα αρχίσει νέα λεηλασία από τον Ιούνιο και βάλε».

Την απορία του για τους πανηγυρισμούς για το PSI εξέφρασε πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς όπως σημείωσε, με την εξέλιξη αυτή η χώρα δεν θα μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές για 10 - 20 χρόνια.

Η ολοκλήρωση του PSI δεν καθιστά το δημόσιο χρέος διαχειρίσιμο, σχολίασε ο ο Γιαννης Μηλιός, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, ενώ «ανάσα» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ το PSI ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Φώτης Κουβέλης.

Το «κούρεμα» του χρέους αποτελεί ένα πρώτο βήμα, δήλωσε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι πρώτος στόχος πρέπει να είναι η αποκατάσταση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

«Πανηγυρίζουν, αλλά ο λαός θα τους κουρέψει στις εκλογές», αναφέρει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς.
Πηγή: skai.gr