Κλείσιμο

«Πόλεμος» Βενιζέλου – διαφωνούντων ταμείων

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, το ενδεχόμενο επανεξέτασης των διοικήσεων των ταμείων που είπαν «όχι» στο κούρεμα. «Πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο διοίκησής τους, να διοικούνται με τρόπο επαγγελματικό, διαφανή και αξιόπιστο».

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη θέση του περί συνδικαλιστικών και κομματικών σκοπιμοτήτων. «Για ακόμη μία φορά ότι τα ταμεία που την τελευταία δεκαετία έχουν λάβει σημαντικές επιχορηγήσεις ύψους 152 δισ. αρνήθηκαν να εντάξουν στο PSI 3 δισ. ευρώ για λόγους πολιτικούς, μικροκομματικούς και μικροσυνδικαλιστικούς», είπε.

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες επιθέσεις του υπουργού Οικονομικών στις διοικήσεις των «διαφωνούντων» ταμείων. Ο γ.γ της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης ανέφερε ότι «αντί ο κ. Βενιζέλος να προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στους εκπροσώπους των εργαζομένων που δεν στήριξαν την καταστροφή των ταμείων με τη μείωση κατά 53,5% των αποθεματικών τους, οφείλει να εξηγήσει πού πήγαν τα λεφτά των εργαζομένων και των εργοδοτών από τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Ας σταματήσει λοιπόν να μας κουνά το δάχτυλο και να μας υποδεικνύει ποιο είναι το συμφέρον μας και ας προχωρήσει, αν μπορεί, σε αυτοκριτική και καταλογισμό ευθυνών για την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων μας», συμπλήρωσε ο κ. Κιουτσούκης.
Πηγή: skai.gr